Доброто си личи в трудни времена

В сложното ни и противоречиво ежедневие, когато отвсякъде ни заливат негативни информации, особено ценно и възвръщащо вярата в доброто е да чуем положителна новина, да научим за човешка постъпка, с грижа за ближния, да си припомним, че всички сме свързани и можем да имаме добро бъдеще само, ако сме съпричастни към хората около нас.

Уважаеми колеги, с удоволствие ще ви разкажем за благородната постъпка на работещите в подпроцес „Шприцове” на процес „Производство на пластмасови продукти” в завода за санитарна арматура. Респект към тях! Ето и историята.

Наскоро колегите от подпроцес „Шприцове” заслужиха да бъдат „Екип на месеца по здраве, безопасност и 5S”. По силата на регламента на инициативата, победителят се отличава с предметна награда на определена стойност. Изборът на подарък е от екипа, спечелил отличието, а изискването е той да е насочен към подобряване на работната среда и да е по правилата на безопасността на труда. Е, този път предложението на колегите не отговаря на тези критерии. Те не избраха нищо за себе си. Решиха сумата, определена за подарък, за тяхното постижение, да бъде използвана за подкрепа на лечението на техен колега.

Уважаеми колеги, живеем в трудни времена. Времена, които ни поставят пред сериозни изпитания всеки ден. И точно в такъв момент да мислиш за друг човек, а не за себе си, е наистина благородно. Благородството съчетава множество добродетели като способността да проявяваме милосърдие, съчувствие и състрадание, да помагаме на изпадналия в беда, без да очакваме нещо в замяна. Благородството е качество, заложено във всеки от нас, и само от нас зависи да го проявим в точния момент, когато е най-нужно. Както го сториха колегите от подпроцес „Шприцове” на процес „Производство на пластмасови продукти”. Истинско щастие е, че все още има хора, които не се колебаят да предложат помощта си на нуждаещите се. И е хубаво, че те са сред нас, работят сред нас в „Идеал Стандарт – Видима”. И ако е вярно, че всяко сторено добро се връща многократно, нека е така и с нашите колеги, направили този хуманен жест. Искрено им го пожелаваме!

Благодарим ви!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).