Студенти от Нов български университет твориха в завода за керамика

В завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” за седма поредна година практикуваха 11 студенти и 3 преподаватели от Нов български университет /НБУ/ – София, спец. „Керамика и порцелан“, с ръководител  доц. д-р Моника Попова, в периода 10 – 14 февруари 2020.

Всяка година даваме възможност на студенти да посетят  и да се запознаят отблизо с нашето производство и изделия и от първа ръка до научат за процеса на създаването им от подготовката, изпичането, да завършването им в готов вид. С въображение и артистичен усет, студентите превърнаха нашите керамични продукти в пъстри произведения на изкуството. На страницата ни във Facebook прочетохме: „Практика в Идеал Стандарт  – любима практика“.

Ето какво споделиха младите хора в края на стажа:

„Стажът в Севлиево за мен беше страхотно преживяване, опит и лукс. Лукс, защото все по-рядко можем да си позволим да сме тук и сега. Тук света е казанчета, бидета, мивки, глазури, творчество……

Идеално отношение.

Идеално преживяване.

Идеално време.

Идеален Стандарт.

Благодаря, Идеал Стандарт!“, Милена Иванова, студент в модул „Графика и илюстрация“, втори модул „Керамика и порцелан“, 3 курс.

–––––––––––––-
„Този завод е велик!

Благодаря за топлото посрещане и приятелското отношение!“, Радина Димова, студент в „Нова българистика“, втора специалност „Керамика и порцелан“, 4 курс.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

„Много свежа работна обстановка! Пак ще дойдем! =)“, Бояна Несторова, студент в БП „Визуални изкуства“, 2 курс.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

„Стажът в Севлиево беше чудесен. За пореден път невероятно отношение и прекрасно преживяване. Благодаря за всичко!“, Симона Павлова, студент от модул „Керамика и порцелан. Дигитални форми“, 4 курс.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

„Беше ми изключително интересно и приятно посещението в завода. Много ме впечатли производството. Чудесен екип и прекрасно отношение. С нетърпение очаквам следващото посещение“, Ваня Ривова, студент от модул „Керамика и порцелан. Дигитални форми“, 3 курс.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

„За седма поредна година „Идеал Стандарт – Видима“ ни предоставя невероятната възможност да творим върху тези необичайни „платна“ от санитарна керамика. Чувството да вдъхнеш живот на тези изделия е страхотно! Пет дни, в които забравяме за ежедневието и потъваме в изкуството.
Благодаря!“, Виолета Заранкова, преподавател по керамика, порцелан и 3D принтиране.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).