16-ти ноември – празник за хората, които създадоха и ще продължат да създават славната история на Идеал Стандарт – Видима. Ето как започна.

Слънцето едва пробиваше мъгливото севлиевско утро на 16 ноември, когато към портала на Завода за санитарна арматура на Идеал Стандарт-Видима АД започнаха да прииждат групи хора във видимо приповдигнато настроение. Пристигаха хора с побелели коси, очаквайки да се видят със стари другари и да си припомнят не по-малко славни, но отминали години. Наред с тях пристигаха семейства с деца от всякаква възраст, дошли да видят къде работят мама и тате.

Скоро плацът се изпълни с пъстро множество от хора. Едни, понесли красиви орхидеи, подарени им в знак на признателност за прослужени години. Други, най-малките, вирнали балони и припкайки насам натам. И всички с грейнали погледи и нескрит интерес към случващото се наоколо. А там ги очакваше голяма сцена, щедра почерпка и много забавления за децата. Рожденникът черпи! То не бе греяно вино и нежно топящ се в устата вкусен щолен,  козуначени коминчета и традиционната за нашите празненства скара. Гостите получиха също талони за 20% отстъпка във фирмения магазин, които могат да използват до края на годината.

Най-често задавания въпрос от гостите бе: Може ли да се влезе в завода? Разбира се, че може. Нали това е смисълът. Да се види и разкаже за последните промени, които ще направят завода ни по-добре организиран, по-модерен и по-конкурентен. Както всички активности наоколо, обиколките на завода бяха проведени при перфектна организация и стартираха точно навреме. Желаещите да разгледат процесите търпеливо изчакваха на уреченото място с нескрито любопитство. Излизаха с вдъхновени лица, някак по-уверени и горди.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).