25 години стажантска програма в „Идеал Стандарт – Видима“


„Изключително съм щастлив, че за поредна година откриваме стажантската програма. Тази година е много специална за мен и някои мои колеги. Навършват се 25 години стажантска програма. И много дборе знам, защото аз бях първият стажант. Днешната дата пък е моят първи работен ден в „Идеал Стандарт – Видима“ вече като служител – 1999 г.  Много съм щастлив, че виждам толкова много млади хора и програмата се развива и разширява – има както студенти, така и ученици“, с тези думи се обърна Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ към младежите при откриването на Стажантска програма 2019, и продължи: „Много е важно, според мен, още от самото начало да се докоснете до реалния трудов живот в една международна корпорация, с хора, които имат много опит“. Ярослав Дончев сподели, че първите шест месеца от годината са били много добри за компанията с преизпълнение на плановете, зад които стои много труд и постоянство: „Този успех се е  превърнал в традиция. Успехът и традицията не идват с късмет, а с много знания, много работа и упоритост. Това е нещото, което бих пожелал на всички да усетите и да вземете от стажа си в компанията. Успех!“

Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа, пожела на младежите „гребете с пълни шепи, да питайте много, учете се. Пожелаваме Ви едно успешно и трудолюбиво лято. Надявам се поне някои от вас в края на лятото да си кажат: „Ето това искам да работя“. Успех!“.

Тази година 78 младежа се включват в лятната стажантска пограма на компанията с ръководител Светлана Георгиева. С приветствието „Добре дошли!“  бяха посрещнати 28 студента за лятната стажантска програма „Път към успеха“,  31 ученика на летен стаж в производствените площадки на заводите и 19 ученика от ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ на производствена практика.

В Стажантско лято 2019 се включват студенти, учещи в България и чужбина. В компанията ще работят стажанти от техническите университети в Габрово и София, УНСС, Стопанска Академия – Свищов, Великотърноски университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, университе в Дания, Англия и Австрия.

Стажантската програма започна на 1 юли и продължава до 4 септември под мотото „Път към успеха. С талант, амбиция и желание успехът е на едно лято разстояние“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).