В завода за керамика гостуваха седмокласници

На 16 и 22 май „Идеал Стандарт – Видима“ отново бе домакин на инициативата „Дойдох. Видях. Избрах!“, младежка програма, насочена към седмокласниците от община Севлиево,  която подпомага ранното професионално ориентиране на учениците. Заводът за керамика отвори врати и показа производството на керамични изделия на общо 53 ученици от основното училище в с. Добромирка и СОУ „В. Левски“ в Севлиево.

Младежите се впечатлиха от новото съвременно оборудване – роботизираните клетки за глазиране и пресите за отливане под високо налягане, както и от функционалните тестове за проверка на качеството на произведените изделия. Няколко от тях с гордост споделиха, че техни родители и близки работят в нашия завод.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).