Предай нататък

На 21.11.2018, под мотото „Предай нататък“ бе отбелязана европейската седмица на професионалните умения в Севлиево.

„Идеал Стандарт – Видима“ подкрепи инициативата, в която участваха 24 ученика от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, Севлиево, спец. “Машинен техник“, дуална форма на обучение, 8 клас.

Светла Георгиева, ръководител „Набиране и подбор на персонал“ и д-р инж. Хасан Хасанов ,„Инженер Развитие на производствените процеси“  към дирекция „ Ефективност и оптимизация на производството“ приятелски посрещнаха младите хора в „Идеал Стандарт – Видима“, Севлиево.

Г-жа Георгиева запозна учениците както с историята и производствените структури на компанията, така и с предлаганите младежки програми, възможностите за обучение и кариерно развитие. А инж. Хасанов разказа пред момичетата и момчета за своя житейски път, който е пример за подражание на неговите синове и който могат да последват и други млади хора. Хасан Хасанов е завършил ТУ-Габрово и е доктор на техническите науки. В същия университет той е преподавател по “Машини и системи с ЦПУ“.  Големият му син, Берхан, е възпитаник на гимназията, студент в ТУ – Габрово по спец. „Мехатроника“ и работи в процес „Механичен“ в завода за арматура. А малкият син, Емре, е ученик в 8 клас в същата гимназия, спец. “Машинен техник“, дуална форма на обучение и мечтае да продължи по стъпките на баща си. След представяне на технологичния процес на производство на смесители, момчетата проявиха интерес да се запознаят отблизо с машините с ЦПУ в завода за арматура. Те знаят, че тяхната производствена практика в реални условия ще започне точно от процес „Механичен“.

Така младите хора повишиха своята осведоменост относно ползите от ранно професионално ориентиране. С нетърпение и в очакване за следващи срещи завърши първата среща с учениците от втория випуск, обучаващ се по системата „учене чрез работа“, дуална форма обучение в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, Севлиево.11 16 20181121_152600  20181121_153416 20181121_153750 20181121_153836 20181121_153906 20181121_153934

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).