Керамични изделия се превърнаха в изкуство

Керамични изделия, произведени в Завода за санитарна керамика, се превърнаха в изкуство.

2На 16 октомври бе открита композиция, сътворена от Методи Попов, хоноруван преподавател в програмите по керамика на НБУ с помощта на студенти от стажове по керамика на същия университет.

Пластиката, наречена „Скачени“, е разположена до една от зелените зони за отдих в Завода за производство на санитарна керамика, а произведението на изкуството е направено по случай 20-годишнината от официалното му откриване на 22 октомври 1998 г.IMG_2520

1  IMG_2523 IMG_2524 IMG_25263

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).