„Идеал Стандарт – Видима“ с ангажимент към дуалното образование в Севлиево

Учениците 3На 29 ноември „Идеал Стандарт – Видима“ посрещна първия випуск на ученици от дуална форма на обучение, което се осъществява паралелно на две места – в професионалната гимназия и компанията. Това са младежи от 8 б клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“ в ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“.

„Идеал Стандарт – Видима“ се включи в обучението за осмокласници – „Учене чрез работа“ – дуално образование за модерните изисквания и нужди на бизнеса, което е част от проекта „Домино“ на Българо-швейцарската програма са сътрудничество.
Безценен е ангажиментът на работодателя към дуалното образование в подготовката на бъдещите си кадри. В часовете учениците ще придобиват теоретични знания и базови умения, които практически ще реализират в производствените структури на „Идеал Стандарт – Видима“.
Учениците - очакванияПо своеобразен и нетрадиционен начин младите хора се запознаха с мащабността на компанията, професионалисти в различни направления, търговските марки и бъдещите планове за развитие на компанията.
В рамките на този проект учениците ще трупат знания, умения и опит като изпълняват реални производствени задачи и придобиват професионална квалификация, необходими за определените професии.

 

 

Очаквания на ученицитеПри първата си среща с бъдещите си колеги учениците споделиха своите очаквания от обучението в дуална форма. Ето някои от тях:
– Да се науча да работя с машини с ЦПУ;
– Запознанства с професионалисти;
– Да приложа на практика придобитите знания;
– Да работя в сигурна и стабилна фирма като „Идеал Стандарт – Видима“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).