Кампания „Капачки за бъдеще!“ в „Идеал Стандарт – Видима“

грамотаСтана традиция служителите и работниците на „Идеал Стандарт – Видима“ да участват в национални благотворителни кампании. Поредната инициатива, в която се включват е „Капачки за бъдеще!“. За няколко месеца в завода за производство на санитарна керамика бяха събрани 160 кг. пластмасови капачки. На 28 октомври 2017 г. това количество бе предадено в специално организиран пункт, на който се събираха капачки от цяла България. Целта на каузата е закупуване на кувьоз за болницата в град Червен бряг.

 

 

 

 

IMG_0365Да припомним, че и през 2014 г., работници и служители на „Идеал Стандарт – Видима“ се включиха в инициативата. Със събраната сума през 2014 година бяха закупени електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната. Предаденото количество бе малко над 200 килограма. Един от получателите на домакински уред беше ДДЛРГ “Велика и Георги Ченчеви“, гр.Севлиево.

 

 

 

С организаторитеЕто какво казват организаторите по повод идеята за тази кампания:

„Много хора събират пластмасови капачки! Други още не събират, но искат да се грижат по-добре за околната среда и/или да помагат на хората в нужда. Целта е да съберем достатъчно пари, с които да се закупи кувьоз за болница в по-малък град, която се нуждае от такъв. Всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на над 20 години“, казват организаторите на кампанията Мартина Йорданова и Лазар Радков.

„Идеята ни е да имаме периодична акция, в която всеки да носи събраните капачки в сборен пункт на паркинга с битака до Националния стадион, и от там с автобуси и коли да ги извозваме към пункта за вторични суровини до София, Целта на начинанието ни е да има максимална прозрачност и затова документираме абсолютно всичко със снимки и видео. Правим го, защото вярваме, че България и светът като цяло могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това“, категорични са организаторите на инициативата.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).