Студенти от НБУ отново превърнаха керамичните изделия в произведения на изкуството

5 - Йоанна БоеваСтудентската практика стаж по керамика в завод „Идеал Стандарт” гр. Севлиево, се осъществява веднъж в годината.

В края на производствения стаж, студентите ще представят в рамките на един месец своите произведения в галерията към завода, а по-късно и на територията на гр. София.

Резултатът от двугодишния стаж до момента беше представен през февруари в мащабна изложба в галерия „Индустриална” с название „Изходи към бъдещето”, който е един от най-успешните проекти създавани към програмата.

Различното от предходните две години е присъствието на студенти от майнер програма, явяваща се втора бакалавърска програма към НБУ, което означава, че на практиката за първи път присъстват студенти от различни направления, като: илюстрация и графика, връзки с обществеността, живопис и дори археология. За първи път е и присъствието на докторантката – Михаела Кръстева-Сакаян, която е асистент към програма Керамика и порцелан към НБУ.

 

Моника Попова: Прекрасно е,  усещането за все по-добри пластики и рисунки и все по-близка творческа среда, което е гаранция за успешна практика!

 

2 - МихаелаМихаела Кръстева-Сакаян: Преживяният период в този завод, за мен е като бягство в рая на материалите в промишлен мащаб. Тук срещнах искрена човечност, ред и дисциплина, което трудно върви ръка за ръка. Благодаря за възможността да преживея всичко това – кучето, поляната, изгрева и сънищата с рисувани летящи тоалетни чинии! Благодаря!

 

 

Алина Папазова: Стажът беше абсолютна приказка – изключително ценен и обогатяващ във впечатляващите условия на завода, под попечителството на невероятно любезните му служители!

Благодаря!

 

Ана Аврамова : Не спя и забравям да се храня от щастие е емоция! Работата в този завод е магия!

 

Антония Новачкова: Впечатлена съм от безкрайната любезност и грижовност от страна на служителите на завода и прекрасните условия! Този творчески стаж е безценен! Нямам търпение да дойда отново!

 

1 - ИвайлоИвайло Ненов: Този стаж в завода за мен беше много уникален, защото научих много. Служителите са много грижовни и общителни и се надявам отново да дойда с огромно удоволствие и нетърпение.

 

 

 

 

4 - ЛъчезарЛъчезар Витанов: Беше абсурдно в хубавия смисъл на думата! Искрено се забавлявах по време на стажа! Благодаря за съдействието!

 

 

 

 

 

 

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).