Заместник-областният управител на Габрово Добромир Валачев на посещение в Завода за керамика

1

На снимката: Добромир Валачев, Галина Тончева (в дясно) и Биляна Желева

Заместник-областният управител на Габрово Добромир Валачев и младши експерт Биляна Желева, посетиха Завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима”. Повод за тяхната визита бе предстоящият план-прием в средните училища за новата учебна година и в частност подкрепата на ръководството на Завода към възстановяване на специалността „Технология на керамично производство” в ПГ „Марин Попов”, Севлиево.

 

Добромир Валачев бе посрещнат от Валентин Ганев, Директор на Завода; Галина Тончева, Директор Човешки ресурси и Светлана Георгиева, Ръководител Подбор на персонал.

По време на срещата заместник-областният управител посочи, че активно подпомага областния управител във връзка с образованието в областта и по-тясно сътрудничество в дуалното обучение.

„Моя основна задача е да чуя проблемите на бизнеса и какво очакват от образованието, какви кадри са необходими. Планирал съм посещение на най-големите фирми в областта. Смятам за приоритет на областната управа да е свързващото звено между образованието и бизнеса”.

Валентин Ганев запозна подробно представителите на областната управа с дейността на компанията и завода. Той също отбеляза:

„Връзката образование-бизнес е много важна тема и предизвикателство за нас. Очакванията от образователната система са се променили. Живеем в нова съвременност – движение на хора извън България. Има и разминаване между образованието и реалната среда. Това е един ключов момент”.

2

На снимката: Добромир Валачев, Галина Тончева (в дясно) и Биляна Желева

Галина Тончева, допълни:

„Нашата организация е отворена в посока сътрудничество с образованието и подпомагане на младите хора в процеса на тяхната правилна професионална ориентация”.

 

3
 

 

 

Добромир Валачев и Биляна Желева направиха обиколка в Завода и се запознаха с производствения процес, условия на труд и безопасност в компанията.

 

 

 

4

Светлана Георгиева представя пред Добромир Валачев стъпките, направени досега за възстановяване на специалността

 

 

Ето как Заводът за керамика активно би участвал в учебния процес на учениците от специалност „Технология на керамично производство” в ПГ „Марин Попов”, Севлиево.

 

 

 

 

 

 

  1. Провеждане на територията на завода на учебна практика за всички класове и платен летен стаж за всички ученици над 17 години.
  2. Осигуряване на учебници и други специализирани помагала.
  3. Съдействие на учителите за повишаване на квалификацията им по керамични специалности.
  4. Специалисти по керамични процеси от Завода за керамика ще бъдат лектори в извънкласни занятия, кръжоци, СИП/ЗИП или други.
  5. Заводът ще бъде партньор в поддържането на съвременна материално-техническа база по тази специалност в училището.
  6. В началото на всяка учебна година в Завода ще се организира „Ден на отворени врати” за ученици от специалността и техните родители.

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).