За „Идеал Стандарт – Видима” АД Денят на водата не е само един ден, а постоянна грижа и отговорност

По повод 22 март – Международния ден на водата, „Идеал Стандарт – Видима” постави задача на ученици от средните училища СОУ „В.Левски“ и ПГМЕТ „ген. Ив. Бъчваров“, Севлиево да създадат „Кампания за отговорна употреба на вода и калкулатор за разход на вода в моето училище”. Презентациите на учениците, които се състояха на 17 март, преминаха под мотото съответно – „Водата – всяка капка е ценна” и „Синьо бъдеще за Синята планета”.

Отбор СОУ В. Левски

 

Отбор ПГМЕТДвата отбора представиха задълбочен анализ на потреблението на вода в своето училище, демонстрирайки отговорно поводение и ангажираност към проблема. Те посочиха кои са проблемните моменти, дадоха практични съвети и как с промяна на навиците в поведението и с подходящото оборудване на „Идеал Стандарт – Видима” може да бъдат променени разходите на вода, нагледно показани с подготвения от учениците калкулатор.

Калкулатор СОУ

 

 

Калкулатор ПГМЕТПубликатаЖурито в състав: Иванка Какалачева – Маркетинг мениджър, Димитринка Радева – Стандарти, сертификационна дейност и хидравлична лаборатория, Даниел Копчев – Ръководител Безопасност на труда и околна среда Източна Европа, Милен Иванов – Ръководител направление нови технологии и керамични проекти и Радослав Цанков – Ръководител обучение търговски марки и продукти, оцени представянията на отборите, като бяха изтъкнати техните постижения и бяха дадени препоръки.

Двата отбора получиха поздравления за задълбочената работа и добрите презентации, както и за личната отговорност и ангажимент, както и предметни награди от компанията.

Двата отбора

Всъщност основното послание от „Идеал Стандарт – Видима” към учениците беше, че Денят на водата не е само един ден, това е постоянна грижа и отговорност – опазването на най-ценния ресурс – водата.

Като отговорна компания, „Идеал Стандарт – Видима” АД образова и насърчава своите служители, партньори, клиенти и широката общественост за отговорно поведение към безценния ресурс на планетата – водата.

Тук можете да гледате представянето на учениците:

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).