Вода за децата

Съдържанието на вода в човешкия организъм е около 70 – 75% от теглото. В детския организъм обаче има повече вода и телесната повърхност е относително по-голяма спрямо теглото, в сравнение със същото съотношение при възрастните. Любопитното е, че малкото дете не е умален модел на възрастния. Ето защо е изключително важен дневния прием на вода. Потребностите на децата от вода са над три пъти по-високи от тези на възрастните.

Според EFSA (European Food Safety Authority) адекватният дневен прием на вода от храна и течности за деца зависи от възрастта. Примерно за деца от 4 до 8 години водата трябва да е 1600 мл, а за деца до 13 години 2100 мл. за момчетата и 1900 мл. за момичетата.

Ето защо родителите трябва да създадат навик на децата да пият достатъчно вода на ден. Повечето родители допускат грешка като дават на децата сладки безалкохолни напитки от най-ранна възраст като заместител на водата. Честа причина за това е, че родителите не вярват на водата от водопровода.

Всъщност, за да предоставите чиста „обикновена“ вода на вашето дете е и иновацията на Ideal Standard, наречена IdealPure® – революция в хигиената на водата. Това е уникална технология за доставяне на вода без досег с никел и олово. Водата, преминаваща през IdealPure® не влиза в контакт с месинговото тяло на смесителя, а преминава през тръби, изработени от специална пластмаса. Така всеки родител може да осигури още по-чиста, по-безопасна и по-качествена питейна вода за ежедневния прием на своето дете.

Смесителите от колекциите CeramixBlue и Connect Blue притежават тази уникална технология IdealPure® – без контакт с никел и олово. Освен гарантирана чиста питейна вода, смесителите имат и още няколко предимства – пестят вода и осигуряват пълна безопасност от изгаряне. Спестяването на водата чрез специалната технология, при която има намалено количество вода, оставащо в смесителя с 80%.

ISsmallЗа безопасността за вашето дете допринася и модерната конструкция Cool Body, която не позволява прекомерно нагряване на външните повърхности на смесителите, предпазвайки децата от изгаряне.

За да приучите вашето дете, да приема чиста „обикновена“ вода, особено с иновацията IdealPure, ви предлагаме няколко хитринки:

  • наливайте вода в любимата чаша или шише на вашето дете;
  • оставяйте чашата на масата за рисуване или игра на детето, защото улисано в игри, то няма да ви подсети, че е жадно;
  • приучете детето да си налива само вода, като му обясните за новата технология на смесителя или пък привлечете интереса му като нарисувате схемата, по която преминава водата в него;
  • когато ви поиска нещо за пиене, му дайте чаша с вода, а не друга сладка напитка;
  • и не на последно място – детето иска да е като Мама и Татко – с вашия личен пример, като си наливате често вода, то ще се стреми да ви подражава.

Статия в сп. Наш дом, приложение за децата. Nash Dom

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).