Стажантска програма 2014 в „Идеал Стандарт – Видима” АД

Стажантска програма 2014

Младите таланти с ентусиазъм и желание започват своите практическите дейности

Традиционно за летния сезон, „Идеал Стандарт – Видима” АД откри стажантска програма за привличане на млади специалисти. За поредна година компанията приветства 24 студенти от различни български и чужди университети.

До края на месец август, талантливите кадри ще имат възможност да приложат на практика техните знания и да обогатят уменията си чрез участието им в работните процеси на компанията. Ръководството на „Идеал Стандарт – Видима” АД поздрави младежите и ги посъветва да бъдат уверени в способностите си, да увеличат капацитета на възможностите си и най-вече да участват в дейности, които им носят лично удовлетворение.

Picture 2018Откриването на програмата стартира с предизвикателство за стажантите – разделени по групи, те трябваше да подготвят плакат с подръчни материали относно очакванията им от стажа в „Идеал Стандарт – Видима” АД. В рамките на няколко минути студентите представиха разнообразни плакати, на които по креативен начин бяха изобразили следните очаквания от програмата:

„Добиване на опит в реална работна среда“

„Създаване на безценни контакти“

„Усъвършенстване на умението за работа в екип“

Picture 2034„Приспособяване към отговорни задължения и променливи работни ситуации“

„Удовлетвореност от успешно реализирани задачи и инициативи“.

Младите таланти с ентусиазъм и желание започват своите практическите дейности под ръководството на наставници от отделите: Управление на материалите, Човешки ресурси, Финанси, Дистрибуционен център, Стандарти и планиране, Планиране на производството, Информационни технологии.

Picture 2033Мотивирани за работа и изпълнени с готовност да бъдат част от екипа на „Идеал Стандарт – Видима” АД, участниците в Стажантска програма 2014 с нетърпение очакват реализирането на мотото „С талант, амбиция и желание – успехът е на едно лято разстояние!“

Стажантите са студенти от: Технически университет – Габрово, Стопанска академия “Д.А.Ценов” – Свищов, ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”, Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна, American University in Bulgaria – Благоевград. Преобладаващи специалности са: Комуникационна техника и технологии, Счетоводство и контрол, Статистика, Машинна техника и технологии, Финанси, Икономика, Бизнес администрация.

Picture 2038 Picture 2032 Picture 2030 Picture 2026 Picture 2025 Picture 2022 Picture 2020 Picture 2019 Picture 2018 Picture 2017 Picture 2015

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

7 Comments on Стажантска програма 2014 в „Идеал Стандарт – Видима” АД

 1. pavlin // 22.07.2014 at 8:34 //

  Стажантската програма ми предостави възможност да доразвия уменията си с поддръжката на компютърна техника. Благодарение на колегите от ИТ- отдел научих за кратко време много полезни техники за поправка на компютри и периферия.

 2. Кристиан Халачев // 23.07.2014 at 14:01 //

  Стажантската програма е много полезна за моето професионално развитие, понеже дейностите ми в отдел „Производство на ЕС“ са пряко свързани със специалността ми в университета – „Машинна техника и технологии“. Благодаря за възможността да усъвършенствам и приложа на практика знанията и уменията си!

 3. Цветина Иванова // 24.07.2014 at 9:17 //

  Радвам се,че съм част от стажантската програма на компанията.В отдел „Център за финансова отчетност“ имам възможност да работя със страхотен екип и истински професионалисти.Благодаря на колегите за тяхната отзивчивост и готовност винаги да ми помагат и да отговарят на моите въпроси.

 4. Николай Пенков // 24.07.2014 at 12:45 //

  Стажантската програма в „Идеал Стандарт – Видима” АД ми предоставя един стабилен старт за бъдещето ми професионално развитие. Имам честта да работя за една доказала се на световен пазар компания, да бъда част и да се уча от един наистина професионален екип. Лично аз съм в отдел Логистика на „Идеал Стандард- Видима АД“ и задачите ми по време на стажа са свързани най-вече с въздушния и морския транспорт за цяла Европа. Смятам, че логистиката е една много динамична и постоянно развиваща се индустрия и затова се радвам, че мога да бъда част от логистичния отдел на компанията и да наблюдавам всички процеси на глобално ниво. Освен множеството практически умения, които придобивам всеки ден, определено мога да кажа по време на тази стажантска програма успявам и да прекарам едно забавно лято с останалите стажанти, с които бързо се превърнахме в един наистина сплотен и весел екип.

 5. Velislava Petkova // 25.07.2014 at 7:27 //

  Стажът ми до момента в отдел “Организация и планиране на производството” се оказва изключително полезен, защото имам шанса да наблюдавам как протича реално работния ден, както в администрацията, така и в производството. Двата отдела са пряко свързани, така че до сега съм натрупала знания и в двете сфери на дейност. Някои от основните задачи на отдел “Организация и планиране на производството” е да се следи допускането на грешки, които стават в производството и съответно да се отстраняват, както и да налага контрол над материалите, които се извеждат от склада. Извън тази работна характеристика, силно впечатлена съм от атмосферата на отдела – изключително динамична и много приятна. Да не забравяме, че когато човек работи в такава среда, шансът му да придобие знания в съответната област е много по-голям, най-малко защото е силно мотивиран. Запознах се с хора, които ме възприеха не като стажант, а по-скоро като част от колектива. Точно това ме мотивира сутрин да ставам за работа с усмивка.

 6. Петър Петров // 25.07.2014 at 16:23 //

  Стажът в Идеал Стандарт- Видима е реална възможност за младия човек да приложи на практика това, което е научил на студентската скамейка. Освен че се научават много нови работи, се завързват нови контакти и има много забавни моменти.

 7. Преслава Иванова // 30.07.2014 at 17:48 //

  За втора поредна година съм част от стажантската програма на компания „Идеал Стандард- Видима“ АД в отдел Човешки Ресурси. Смея да кажа, че работата и професионалният екип, от който съм заобиколена, ми доставят изключително удоволствие. Радвам се, че мога да бъда полезна отново, както на себе си, така и на отдела, в който работя и че отново прекарвам едно хубаво лято с останалите стажанти от програмата.

Comments are closed.