Трета част от историческата поредица „80 години създаваме за хората”

В началото на 70-те години е извършено е ново разширение и технологично обновление на завода. Създадено е едно модерно индустриално предприятие за производство на санитарно-битова арматура.
В периода 1973 – 1980 г. е проведена програма за усъвършенстване на съществуващите технологии и внедряване на нови технологични процеси. Продукцията на завода става търсена не само у нас, но и на външния пазар. Високото качество на продуктите получава признание на международни панари в Либия, Египет, Алжир, Гърция, Сирия, Пловдив, Москва, Париж, Лайпциг, Будапеща.
В периода 1981- 1989 г. се извършва ново разширение и технологично обновление без спиране на производството. Въведени са нови инсталации за леене под ниско налягане, нови автомати за шлайфане и полиране, нова автоматизирана инсталация за никелиране и хромиране, механизация на монтажните процеси и др. Продукти на завода се продават в Европа, Близкия изток, Африка.
През 1989 г. заводът за битова арматура „Стоян Бъчваров” и Базата за техническо развитие на битова арматура се сливат и преобразуват във фирма „Видима” с предмет на дейност производство на санитарно-битова и промишлена арматура. С това започва нов етап в развитието на предприятието – самостоятелна стопанска и външнотърговска дейност.

Пълен исторически преглед на период 1970 – 1990 г. тук:

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).