Дните на отворени врати в „Идеал Стандарт – Видима“ АД

Обичаме не само да разказваме, но и да показваме.

В Идеал Стандарт – Видима обичаме да разказваме на хората за нас – за хората, които работят в компанията, за условията на работа, за начина, по който създаваме най-добрите продукти за обзавеждане на баня. Обичаме да споделяме за нашият стандарт като работодател и зелена компания с отговорност към хората и природата. Обичаме не само да разказваме, но и да показваме. Радваме се на всяка възможност да представим компанията и да запознаем тези, които се интересуват, с нейната дейност, и затова се включваме и организираме различни инициативи, в които можем да покажем какво точно и как го правим. Една от тези възможности е традиционният за нашата компания Ден на отворени врати в Идеал Стандарт – Видима, който се провежда под мотото „Животът ни вдъхновява”.

През есента на 2012г. в Идеал Стандарт – Видима се проведе Ден на отворените врати за мениджъри и служители на компанията. Двата завода – за производство на санитарна арматура и санитарна керамика – посрещнаха и запознаха с технологичните процеси, организацията на производството и условията на работа ръководители и служители на компанията.  Този формат на Деня на отворените врати даде възможност на хора, заети в различни звена, да се запознаят по-подробно с технологичните процеси на двете структури като наблюдават организацията на производството в реални условия. Те имаха възможност да обменят опит и добри практики, като в същото време научиха повече за колегите си, с които са част от едно голямо семейство – това на обединената през 2011г. компания „Идеал Стандарт – Видима” АД, част от Идеал Стандарт Интернешънъл.

Общо 152 наши колеги се включиха в инициативата, а двамата домакини на събитието инж. Красимир Копчев, Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима” АД, директор на Завода за производство на санитарна арматура и инж. Валентин Ганев, директор на Завода за санитарна керамика, представиха на своите гости основна информация, включваща исторически факти, описание на технологичния процес, внедряване на идеологията Ideal Way, инициативи по здраве и безопасност и важни  за производството проекти. Компетентни служители представиха технологичния процес по участъци и отговаряха на въпроси на посетителите. Накратко – колегите научиха повече един за друг и за своята работа.

През 2011г. Заводът за производство на санитарна керамика отвори врати за близо 600 младежи – възпитаници на профилирани средни училища и гимназии на община Севлиево, област Габрово и Велико Търново, както и студенти от Химикотехнологичния и металургичен университет (гр. София), Технически университет (гр. Габрово) и Великотърновския университет. Младите хора, нашето бъдеще, се запознаха с начина на работа в една голяма международна компания и научиха какви са възможностите за професионално развитие в една отговорна организация, следваща високи стандарти на работа и постоянна грижа за хората. Посетителите се запознаха отблизо с целия производствен процес по изработката на керамичните изделия, както и с високите критерии за безопасен и екологичен труд, които предприятието прилага в работата си. Освен завода младите хора посетиха Дистрибуционния център и Центърa за продуктово и техническо обучение.

През 2010г. Денят на отворени врати продължи 3 дни – като в приказките, в които двата завода на компанията посрещнаха официални гости и представители на община Севлиево, близки на работещите в тях, наши съграждани, ученици от Севлиево, Габрово и Велико Търново, журналисти и всички, които имаха желание да се запознаят отблизо с процеса на работа.

За всеки един от нас провеждането на Дни на отворените врати е не само важно, но и много полезно. Благодарение на тези дни имаме възможност да усетим какво е отношението към Идеал Стандарт – Видима, към хората, които работят тук и по този начин изграждат компанията, към работата която сме свършили до момента, която вършим и се надяваме да вършим все по-добре в бъдеще. За нас е важно да покажем високите стандарти, към които се придържаме в работата си, да се развиваме и да израстваме не само като компания, но преди всичко като отговорна компания – отговорна към своите служители, към обществото и към околната среда. А интересът, който нашите гости проявяват, желанието да се запознаят и да научат повече, добрите впечатления, с които си тръгват и одобрението, което срещаме ни подсказват, че правим нещата като хората, че се движим в правилната посока и тя е напред.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).