20 години успешна история: над 120 млн. евро инвестиции, многократно увеличен капацитет на производство, хиляди нови работни места, ежедневна подкрепа на социалното и културно развитие на региона и последователна политика за опазване на околната среда.

През 2012г. „Идеал Стандарт – Видима“ АД отбеляза поставеното през 1992г. от „Видима” АД и Американ Стандарт начало и развитието на най-успешната инвестиция в България

„Общият размер на инвестициите в Севлиево от 1992 до 2012г., чието начало постави Американ Стандарт през 1992г. в съществуващата по това време компания „Видима”АД, е над 120 млн. евро. Инвестирането продължава и през 2012г. в подобряване условията на труд, в технологично обновление и повишаване на производствената ефективност на заводите за санитарна арматура и керамика, както и в подкрепа на развитието на работниците и служителите, и подобряването на живота на местната общественост”, заяви Васил Кънев, Изпълнителен директор и Председател на съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Това стана ясно по време на среща с регионални медии в Севлиево на 20 юни 2012г., като част от поредица събития под надслов „20 години нова история”, посветени на отбелязване на поставеното през 1992г. от „Видима” АД и Американ Стандарт начало и развитието на най-успешната инвестиция в България.

Пред журналисти членове на съвета на директорите на компанията разказаха за предизвикателствата и успехите за изминалите 20 години, през които многократно се увеличава капацитетът на заводите за санитарна арматура и санитарна керамика, създават се нови работни места, подобряват се условията на труд, инвестира се в опазване на околната среда и се подкрепят дейности, стимулиращи социалното и културно развитие на района. Сред любопитните факти, споделени по повод 20-годишнината, са: развитието на компанията от 900 през 1992г. до 3300 работещи през 2012г., създаването на центрове за информационни технологии и финансова отчетност, които обслужват международната компания Идеал Стандарт Интернешънъл, очакванията през юни 2012г. да бъде произведено 30-милионното керамично изделие от откриването на завода за санитарна керамика (през 1997г.).

Васил Кънев подчерта, че успешната история също си има своя история: „За мен никога историята не започва от момента, когато аз започвам нещо, което означава че от 1934 до 1992 година са работили хора, в съществуващата тогава компания „Видима”АД. Изказвам благодарности на всички работещи и хората, които подкрепиха идеята”. Валентин Ганев,  Директор на завода за производство на санитарна керамика, сподели, че: „Заводът за санитарна керамика в Севлиево, който е най-големият от заводите на Американ Стандарт и сред най-големите прозводители в Европа, е най-успешната инвестиция на зелено като компания и хора в България”.

На въпрос на какво се дължи успеха на инвестиционната политика от 1992г. насам и на компанията като цяло, Красимир Копчев, Директор на завод за производство на санитарна арматура и Зам. Председател на Съвет на директорите на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, отговори, че внедряването на новите технологии, доброто отношение към работещите, условията на труд и опазването на околната среда винаги са били приоритет: ”Идеал Стандарт – Видима” АД е социално ангажирана компания и това е известно на всички. Ние работим с ясната мисъл и идея, че хората са нашето бъдеще и надежда и ние водим възможно най-добра социална политика с грижа и гаранция за днешния и утрешния ден на всички работещи в компанията”. Милена Богданова, Директор Човешки Ресурси за регион Източна Европа, сподели, че компанията е предпочитан работодател, който се отличава с възможностите за усвояване на световните стандарти на работа, професионална реализация и кариерно развитие в рамките на международната компания Идеал Стандарт Интернешънъл, част от която е „Идеал Стандарт – Видима” АД от 2007 година.

„Идеал Стандарт – Видима” АД организира в седмицата 18 – 23 юни 2012г. в Севлиево поредица от събития под надслов „20 години нова история”, в които участват, служители и работници на компанията, техни колеги-ветерани и пенсионери, мениджъри и ръководен състав, представители на Община Севлиево, членове на БС „Севлиево 21 век“, представители на регионални медии, партньори и приятели. Пред Тренинг центъра на компанията на площад „Свобода” в Севлиево беше открита фотоизложба, проследяваща развитието на компанията от 1992 до 2012г., която може да бъде разгледана от жителите и гостите на града до края на месец юни 2012г.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

1 Comment on 20 години успешна история: над 120 млн. евро инвестиции, многократно увеличен капацитет на производство, хиляди нови работни места, ежедневна подкрепа на социалното и културно развитие на региона и последователна политика за опазване на околната среда.

  1. Малко по малко се забелязва, че многократно се увеличава капацитетът на заводите за санитарна арматура и санитарна керамика, създават се нови работни места, подобряват се условията на труд, инвестира се в опазване на околната среда и се подкрепят дейности, стимулиращи социалното и културно развитие на района.Точно от това имахме нужда и макар да става стъпка по стъпка, бавно но славно може би вървим към по добрата промяна.Благодаря за хубавата статия.Дано да се развиваме за по добро.Стига само сме се стремели към пари и от там идва само самотата.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. 30 милиона е впечатляваща цифра и ние я постигнахме ! | Официален блог на Видима
  2. Превърнахме се в пример за подражание в България и добихме известност в нашия бранш на европейско ниво.* | Блог Идеал Стандарт
  3. Превърнахме се в пример за подражание в България и добихме известност в нашия бранш на европейско ниво.* | Ideal Standard Blog

Comments are closed.