Опазването на околната среда не е комуникационен трик, а приоритет за всеки един от нас.

По повод Световния ден на околната среда ние, от „Идеал Стандарт – Видима” АД , говорим за малките стъпки по пътя на големите стратегии.

Повече за Световния ден на околната среда през 2012г. можете да прочетете тук.

В увода на документа, озаглавен „Приоритети в националната политика по опазване на околната среда през 2012 г.” на Министeрство на околната среда и водите на Република България, е записано следното:През 2012 г. ние ще продължим националната политика на реформи, на основата на открито управление, диалог с всички партньори, контрол и отчет пред обществото, създаване на конкурентна среда за бизнеса, прозрачни правила и облекчаване на процедури и режими. Като резултат, от така провежданата през двугодишния мандат на правителството политика,  повишаваме ефикасността на управлението на политиките за околната среда, ускоряваме изграждането на екологичната инфраструктура, подобряваме прилагането на екологичните изисквания и стандарти от бизнеса и контролната дейност, засилваме единодействието с местните власти и развитието на екологичната култура на обществото.

Пълният документ е публикуван на сайта на Министерството – всеки може да го прочете,  след това да седне и да чака чудото да се случи… Но ще допуснем голяма грешка ако чакаме някой друг да се погрижи за околната среда, докато ние не правим нищо. И в този ред на мисли е хубаво, че има специален ден в годината, в който си напомняме, че всеки от нас може да направи дори и нещо дребно, за да запази планетата за бъдещите поколения.

На 5 юни, за поредна година, отбелязваме Световния ден на околната среда (World Environment Day). За Организацията на Обединените Нации празникът се явява един от основните начини за привличане на световното внимание към проблемите на околната среда, за увеличавне на политическото внимание и съответните действия, насочени към опазването и. Темата на Световния ден на околната среда през 2012 година е „Зелена икономика: Ще се включиш ли и ти?”

На 5 юни и компанията „Идеал Стандарт – Видима” АД, част от Идеал Стандарт Интернешънъл – водеща компания в сферата на цялостни решения за обзавеждане на баня, ще отбележи този ден от календара. И той няма да бъде изключителен ден, а  един от 365-те дни от всяка година, в които приема сериозно отговорността за бъдещето на хората и на планетата и се съобразява с проблемите на устойчивостта на околната среда, гарантирайки, че работи по начин и произвежда продукти, които изразходват по-малко вода и понижават потреблението на енергия. За Идеал Стандарт „зелено” и „еко” не е комуникационен трик, а има реално измерение по отношение подобряване живота на хората и опазване здравето на планетата – всичко онова, което означава Синя отговорност.

Идеал Стандарт Интернешънъл, в продължение вече на близо половин век, е в челните редици на екологичните иновации. Мисията на компанията за ограничено въздействие върху околната среда и отговорно отношение към природните ресурси, непрекъснато се материализира в иновативни, пестящи вода и енергия, продукти. Сега, повече от всякога, Ideal Standard продължава да работи по създаването на решения, щадящи околната среда и гарантиращи по-висока ефективност, защото знае, че извървяването на пътя на глобалните и национални стратегии за опазване на околната среда са възможни само ако всеки от нас направи всеки ден малки, но уверени стъпки в правилната посока.

„Ние от Идеал Стандарт сме отдадени на идеята за опазване на природните ресурси и разработваме нашите продукти така, че да гарантираме щаденето на природата. В продължение на повече от 40 години сме лидери в областта на екологичните иновации. Днес ние отиваме дори още по-далеч като се стремим нашите продукти да работят така, че да оставят възможно най-малък отпечатък върху ресурсите на планетата Земя и да я защитават сега и за в бъдеще.

Не забравяйте, че всяко действие има значение,  всяка година, навсякъде, от всеки отделен човек!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).