Днешните „млади мениджъри” и стажанти са утрешните лидери в бизнеса

И през 2012 г. „Идеал Стандарт – Видима” АД продължава да следва дългогодишната си политика за насърчаване и  подпомагане на професионалната реализация на младите хора в България.

Вярваме в младите хора в България, защото те са утрешните лидери в бизнеса. И затова всяка година участваме в различни кариерни форуми, подкрепяме иницитиви, свързани с кариерно ориентиране и въвеждане на младите хора в света на бизнеса, организираме ежегодни стажантски програми и провеждаме срещи с ученици от средните училища в региона и студенти от различни университети в България.

През 2012г. за осма поредна година взехме участие в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. През тази година младите мениджъри, които заеха местата на ръководители в нашата компания, бяха 13 ученика от две  средни училища в Севлиево – 7 ученика от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Ив. Бъчваров”, представители на клуб „Предприемач” и 6 ученика от СОУ  „Васил Левски”, представители на клуб „Икономика за лидери”.

Участвахме и в софийското издание на форума за студенти и млади специалисти „Национални дни на кариерата”, организиран от JobTiger, който през тази година премина под мотото „Добра Кариера, Добър живот”. Ето какво сподели Светлана Георгиева от отдел „Човешки ресурси“ на компанията за предстоящата лятна стажантска програма:

Какво е важно за младите хора? Да видят с очите си как преминава един работен ден, да се „потопят” в работния процес, да споделят своите планове за професионално развитие и реализация и да разберат дали техните представи за бизнеса съвпадат с реалната ситуация. Да усетят духа в една компания, да се запознаят с различни хора и различни дейности, и сами да се убедят, че професионалното развитие започва от млада възраст и продължава през целия живот – ето какво се стремим да покажем на младежите по време на всяка една иницитива и програма, която организираме за тях.  Споделяме с тях мултинационалния опит на компанията и ги насърчаваме да  стартират професионалното си развитие още от днес. Защото днешните „млади мениджъри” и стажанти, са утрешните лидери в бизнеса”, споделя Иванка Какалачева, ръководител „Маркетинг“.

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).