„Идеал Стандарт – Видима” АД – зелената компания със синя отговорност.

Да говориш за устойчив бизнес и опазване на околната среда е модерно. Да си сложиш определението „зелен” също е модерно. Да се съгласяваш, че пестенето на природни ресурси, пречистването на водите, рециклирането на отпадъците и енергийната ефективност са важни теми, също е модерно. Да претендираш, че се грижиш за хората и природата, е модерно, но ако не е подкрепено с последователни и целенасочени действия, то само замърсяваш природната и информационната среда.

В „Идеал Стандарт – Видима”АД не обичаме много да говорим за важността на устойчивото развитие – прилагаме го на практика, а доказателство за това е фактът, че в нашата „зелена компания със синя отговорност”, инвестициите в подобряване на производствените процеси и усъвършенстване на технологичните иновации са превърнати в приоритет и лична отговорност към околната среда и обществото.

През 2012г. компанията продължава да работи с цел опазване на околната среда. Непрекъснато се разработват вътрешно-фирмени нормативи за ефективно използване на природните ресурси като енергия, природна газ, вода, суровини и материали, както и по редуциране на генерираните производствени отпадъци и ефективното им управление. „Идеал Стандарт – Видима” АД е поела ангажимента за непрекъснато въвеждане на технологични обновления, предотвратяване на замърсяванията и минимизиране на негативните въздействието върху околната среда.

Като част от Идеал Стандарт Интернешънъл ние имаме възможност да споделяме опита и ангажимента на една компания, която в продължение на повече от 40 години е в челните редици на екологичните иновации. Мисията на компанията за ограничено въздействие върху околната среда и отговорното отношение към природните ресурси, непрекъснато се материализира в иновативни, пестящи вода и енергия, продукти.   Сред последните постижения на компанията от 2011г., отличени и с престижни международни награди, са Evolution – платформа, която въвежда „дигиталния интелект” в банята с напълно нови стандарти в управлението на водата и пестенето на енергия и Ceramix Blue –  революционна иновация в хигиената на водата, която предлага и най-голямата икономия на енергия на пазара на едноръкохваткови смесители.

За нас „зеленото” не е комуникационен трик, не е начин да бъдем модерни, а отговорност и ангажимент, нашата „синя отговорност” към обществото, планетата и бъдещите поколения, защото „ние не сме наследили земята от дедите си, а сме я взели назаем от нашите деца”.

 

–-

* Материалът е част от статия, подготвена и публикувана в сп. Екология 21 от месец март 2012г.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

1 Comment on „Идеал Стандарт – Видима” АД – зелената компания със синя отговорност.

  1. Поздравления за получените награди и ми харесва това, че мисията на компанията за ограничено въздействие върху околната среда и отговорното отношение към природните ресурси, непрекъснато се материализира в иновативни, пестящи вода и енергия, продукти. Сред последните постижения на компанията няма как да не са сред първите.Важно е да се развиваме във всяка една сфера и щом замърсяваме природата то поне да измислим и начини как да предотвратяваме тези дейности, все пак от това зависи и нашето здраве.Благодаря за статията дано да има още фирми като вас които да вземат пример, а вие продължавайте да се развивате.

Comments are closed.