Лятната Стажантска програма 2011 на „Идеал Стандарт – Видима”АД приключи с едно предложение за работа и няколко удължени стажа

На 9 септември ръководители от компанията и стажанти официално закриха Стажантската програма 2011.

На 9 септември стажанти и ръководители от „Идеал Стандарт – Видима” АД официално закриха Стажантската програма на компанията за 2011г. със събитие в двора на ГХГ „Асен и Илия Пейкови”, град Севлиево. В продължение на близо два месеца (от 5 юли до 31 август) 33-ма студенти от български и чуждестранни университети работиха в различни области от дейността на компанията. Стажантската програма приключи с предложение за работа на един стажант и удължаване на професионалния стаж за други пет стажанти.

Стажантската програма на компанията за 2011г. премина под мотото „С талант, амбиция и желание – успехът е на едно лято разстояние!” и завърши със символично предаване на знамето на програмата от „старите” стажанти на „новите”. Традиционно беше засадено дърво в обособената за тази цел горичка в с. Шумата. На събитието присъстваха над 20 ръководители и наставници от „Идеал Стандарт – Видима” АД, сред които инж. Красимир Копчев, директор на завода за санитарна арматура, Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа, Вера Йовева – директор „Дистрибуция“, Теодор Ковачев – директор „Производство“ на завода за производство на санитарна керамика.

На един стажант вече е предложена и работна позиция в направление „Идеален път“ на завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Двама студенти ще продължат стажа си до края на годината в Центъра за финансова отчетност, а други трима имат предложение за удължаване на стажа в Дистрибуционен център, дирекция „Финанси“ и в отдел „Отчитане и съхраняване на материали и продукция“ на завода за производство на санитарна керамика.

По време на събитието стажантите изказаха своите благодарности за предоставената им възможност да се докоснат до работната среда на една от водещите компании в България и споделиха пред всички осъществените си очакванията. „За някои от нас, стажантите, това бе първи стаж, първа работа, за други бе нещо различно от това, което са правили досега. Някои от нас имаха възможност да приложат в работна среда, това, което учат или са учили. Имаше и такива, които надграждаха практическите умения в съответната област. Но за всички нас, стажантите от Лято 2011, това бе една възможност! Възможност да бъдем въвлечени в целия процес на работа, да бъдем в „кухнята“ на една от най-добрите компании. Бидейки част от голямото семейство на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, всеки от нас е станал по-уверен в себе си, в своите компетенции, в своята реализация за в бъдеще!“ – споделят студентите Петя Милкова и Инна Димитрова в края на своя стаж.

Ето какво сподели за представянето на стажантите и Миглена Станчева – ръководител-наставник на стажантката Габриела Табакова: „Благодаря на  ръководството на компанията, че предостави и това лято възможността за организиране на стажантска програма. Много съм щастлива, че се срещнах и макар за кратко работих с такива амбициозни и талантливи млади хора. Габриела Табакова, която беше при нас в дирекция „Анализ, продажби и офис-координиране” разчупи нашето  „таблично ежедневие” и ни доказа още  веднъж, че с усмивка  и ведро настроение е  по-лесно и по-добре да се постигат резултатите. Пожелавам успех на всички стажанти и се надявам отново да имам възможността да работя с тях!”.

В Стажантската програма взеха участие студенти с успех над 4.50, от 9 български и 4 чужди университета. Сред тях са: Техническите университети в Габрово и София, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, СА „Д.А.Ценов” – Свищов, УНСС – София, ИУ – Варна, ВСУ „Черноризец Храбър”, СУ „Св. Климент Охридски”, ХТМУ – София. Чуждите учебни заведения са представени от студенти в три университета във Великобритания (Болтън, Манчестър и Гринуич) и един в Австрия (Виена).

Сред приоритетите на „Идеал Стандарт – Видима” АД в дългосрочен план е заложено насърчаването и подпомагането на професионалното и кариерно развитие на младите хора в България чрез организиране на Стажантски програми и участие в инициативи като „Дни на кариерата”, „Бизнесът в действие”, „Мениджър за един ден”, Бизнес форуми и др.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Време е за Стажантска програма 2012! Готови ли сте? | Официален блог на Видима
  2. Амбициозни и талантливи – младите хора, които обичаме и подкрепяме. | Официален блог на Видима

Comments are closed.