„Идеал Стандарт-Видима“ АД получи почетния знак „Севлиево“

IMG_1309-1На 14 октомври на тържественото заседание на Общински съвет на Община Севлиево бяха връчени почетните отличия на Севлиево.

С почетен знак „Севлиево“ бе удостоена и

„Идеал Стандарт-Видима“. Отличието получи Ярослав Дончев, изпълнителен директор и член на съвета на директорите на компанията.

Той подчерта, че „Идеал Стандарт – Видима“ получава почетния знак в годината, когато отбелязваме 25 години Идеал Стандарт в България.Почетен знак

„25 години, в които компанията успешно се развива. 25 години, в които нашата компания и общината успешно си сътрудничат. За това време винаги сме разчитали на подкрепата и партньорството на Община Севлиево, без което нямаше да имаме успехите, с които се гордеем днес“, каза г-н Дончев.

Решение 183За своите 25 години от учредяването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“, компанията непрекъснато е в процес на развитие, разширяване, внедряване на нови технологии и производство на иновативни продукти. Създават се многообразни и изключително успешни структури – завод за производство на санитарна арматура, завод за производство на санитарна керамика, Дистрибуционен център, Търговска организация „Източна Европа“, Центрове за финансово и информационно обслужване за Идеал Стандарт Интернешънъл, пише в мотивите за отличието на „Идеал Стандарт-Видима“. И още: „В продължение на повече от 100 години Идеал Стандарт моделира санитарната индустрия с водещите си иновации, а вече четвърт век от тази история е свързана и със Севлиево. Компанията е емблематична не само за региона, а и за България“, се казва в решението на общинския съвет за присъждане на отличието.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).