Под мотото „Идеалната библиотека“ премина закриването на Стажантска програма 2017 в „Идеал Стандарт – Видима“

„Успехът се крие в нас самите и дори да не достигнем

до най-високия връх, със сигурност ще покорим най-желания.“

 

smallС тази мисъл цяло лято стажантите в „Идеал Стандарт – Видима“ правеха малките крачки по големия път на личностното си и професионално развитие.

„Като същински писатели Вие – нашите ръководители несъзнателно положихте началото на един роман. Разгърнахте кориците и запълнихте белите листи със случки и емоции от реалната динамична работна среда. Пресътворихте нас стажантите, от герои на днешното време, в реално работещи лица. А ние, като истински професионалисти, с нишките на новите знания, старателно подвързахме и подредихме страниците, за да можем днес да ви представим едно незабравимо литературно наслаждение в нашата „Идеална Библиотека“.“ С тези думи стажантите в компанията тържествено отвориха вратите в символичната „Идеална библиотека“. Символиката с книгите не беше случайна – книгата е извор на знание и само четящия може да го получи, така и стажантите – само с желание и ентусиазъм могат да получат знания от реалната работна среда.

20170904_111830Стажантите поканиха Ярослав Дончев, Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и Милена Богданова, Директор Човешки ресурси „Източна Европа“ да открият Библиотеката на стажантите. 20170904_111951„Благодарим, че бяхте част от нашия екип. Тази програма ми е скъпа, защото самият аз съм бил стажант в компанията“, сподели г-н Дончев, когото стажантите помолиха да отвори шампанско по случай закриването на програмата. Милена Богданова също благодари на стажантите за ентусиазма и енергията и им пожела успех в бъдещите начинания.

 

20170904_111159Стажантите провокираха ръководителите от компанията с мисията да се запознаят отблизо с тях и да разберат повече за това какво ги мотивира, провокира, за предизвикателствата, с които са се сблъскали и уменията, които са придобили. 20170904_111206Стажантите бяха на различни маси, които символизираха отделите на компанията, от които бяха част – Човешки ресурси, Финанси, Управление на материалите, Информационни технологии, Техническо развитие, Логистика, Качествен контрол и Маркетинг.

20170904_162325Всеки ръководител получи плакет с мисъл, сътворена от самите стажанти: „Успехът се крие в нас самите и дори да не достигнем до най-високия връх, със сигурност ще покорим най-желания.“

Стажантите увериха ръководителите си, че ще се справят с изпитни и дискотечни семестри и ги увериха, че някои от тях ще се върнат и догодина. Те цитираха Стив Джобс, който изразява мисленето на младите хора: „За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки… за онези, които виждат нещата по различен начин. Те не се придържат към правила. Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят света. Те тласкат човечеството напред и макар и някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят!“

Тази година, 20 млади и амбициозни студенти между първи и четвърти курс, от български и чуждестранни университети, имаха възможност да се включат в стажантската програма и да дадат старт на успешната си кариера.

Стажантската програма в „Идеал Стандарт – Видима“ води началото си от 1994 г., а под тази форма и мото „Път към успеха“ вече повече от 10 години. В рамките на програмата са преминали над 240 студенти, като 20% от които вече се реализират в компанията.

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).