Лятната стажантска програма за студенти започна

За поредна година „Идеал Стандарт – Видима” АД, провежда Стажантска програма за студенти, като част от цялостната си политика за развитието на младите хора и подпомагане на тяхната професионална реализация. От 3 юли до края на месец август, 20 студенти от различни български и чуждестранни университети имат възможността да се потопят в различни области от дейността на компанията, сред които Финансово обслужване, Логистика, Импорт-експорт, Техническо развитие, Eлектротехника, Информационни технологии, Управление на материалите и др.

В Стажантската програма вземат участие студенти, обучаващи се в УНСС – София, Икономически университет – Варна, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СА „Д. А. Ценов” – Свищов,  Техническите университети в София и Габрово, University of Bath – UK.

И тази година младите хора ще работят по предварително подготвени задачи и проекти и ще получават постоянна обратна връзка за своето представяне от наставниците си.

Пожелаваме им едно успешно и ползотворно лято!

IMG_0002 IMG_0004 IMG_0015 IMG_0019IMG_0009

  DSCN2136DSCN2148

 

 

 

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

10 Comments on Лятната стажантска програма за студенти започна

 1. Христо Николаев // 12.07.2017 at 6:59 //

  Първите ми впечатления от стажантската програма на „Идеал Стандарт – Видима” са много добри. Още през първата седмица успях да приложа придобити от университета умения на работното си място. Направи ми впечатление организираността и производителността на завода. Работният график на служителите е направен така, че да не се изморяват излишно (с достатъчно почивки и места за отдих).
  Очакванията ми занапред са да продължа да научавам нови неща, които да са ми от полза в бъдеще.

 2. Радостина Георгиева // 12.07.2017 at 7:02 //

  Впечатленията ми от стажантската програма на „Идеал Стандарт- Видима” до момента са много добри. Организацията е на отлично ниво. Колегите са любезни, отзивчиви и предразполагащи за спокойното протичане на работния процес. Поставените ми задачи са интересни, различни и помагащи ми да обогатя наученото от мен в университета.

 3. Теодора Кънчева // 12.07.2017 at 7:03 //

  Очакванията ми за стажа в Идеал Стандарт- Видима бяха да попадна в изключително професионална среда и квалифициран екип. Още от първия работен ден разбрах, че те ще бъдат покрити. Атмосферата на работното място е изключително приятна и предразполага към извършване на служебните задължения с удоволствие. Екипа ни прие много сърдечно и винаги е готов да отговори на професионалните ни въпроси. Работното място, на което съм позиционирана ми пасна по-добре от колкото очаквах, което ме предразполага да изпълнявам с удоволствие поставените ми задачи.
  Очакванията ми занапред са да продължим да работим по същия начин, със същия професионализъм, да навляза напълно в дейността, която изпълнява Дирекция „ Човешки ресурси”

 4. Севдалина Станчева // 12.07.2017 at 7:05 //

  Колективът беше първото нещо, което ми направи впечатление. Отношението на служителите е сърдечно и всички са добронамерени. Очакванията ми бяха да попадна в такава работна среда, където всеки е съвестен и върши работата си отговорно. За щастие, те се оправдаха и всяка сутрин идвам с огромно желание на работа. Определено има какво да науча, а аз искам да се развивам.
  Имах желание да бъда в съвременна компания, каквато е „Идеал Стандарт – Видима”, да работя с интелигентни хора и професионалисти, и съм щастлива, че съм част от този екип.

 5. Христо Хараламбиев // 12.07.2017 at 17:46 //

  Впечатленията ми от стажантската програма на „Идеал Стандарт- Видима” до момента са много добри. Организацията е на отлично ниво. Поставените ми задачи са интересни, различни и помагащи ми да обогатя наученото от мен в университета.

 6. Снежана Георгиева // 14.07.2017 at 6:24 //

  Стажантската програма на „Идеал Стандарт – Видима“ АД дава възможност на младите хора да бъдат преки свидетели и участници в реална професионална работна среда. Първите ми впечатления в отдел „Финанси и счетоводство” са, че работният процес е изключително добре структуриран, тук работният дух е изпълнен с положителна атмосфера, колегиалност и професионализъм. По време на един работен ден се запознаваме с протичането на различните производствени процеси, изготвяме анализи и отчети на финансовите резултати, след което анализираме получените данни, разходите и себестойността на продуктите. Знанията натрупани от тази програма ще ми помогнат да се реализирам в професионален план. И занапред очаквам да продължим с добрата работа.

 7. Гергана Иванова // 18.07.2017 at 21:59 //

  Категорично мога да кажа, че съм изключително щастлива да бъда час от стажантската програма на “ Идеал Стандарт – Видима“ , тъй като предоставената ни възможност , абсолютно доказва факта, че професионалното развитие на млади кадри в страната е възможно. Работната атмосфера е една страхотна компилация от професионализъм , ведро , колегиално и приятелско отношение.
  Благодарение на стажантската програма , определено разбрах, защо човек трябва да се занимава с неща, носещи му удовлетворение и чувството за един ползотворно отминал ден, с придобити нови знания и най- важното практически умения.
  За в бъдеще бих била изключително щастлива ако все повече фирми последват , примера на „Идеал Стандарт – Видима “ и тяхната инвестиция в млади кадри ,чрез подобни стажантски програми , тъй като страната ни има нужда от подобни инициативи.

 8. Не съм очаквал да срещна толкова позитивен и активен екип от хора. Чрез стажантската програма на „Идеал Стандарт – Видима“ АД успях да контактувам не само с колеги, но и с приятели. Въпреки че работата е изискваща, всички бяха достатъчно разбиращи и добри с мен, докато привикна към забързаната атмосфера; дори отделяха повече време, за да ми обяснят допълнителни аспекти от програмите, с които боравят. Радостен съм, че срещнах разбиране и от ръководителите си, и от отдел „Човешки ресурси“ относно лични проблеми, които попречиха участието ми отначало. Мисля, че с подобен екип, всеки един човек, желаещ да постави начало на своята кариера, би направил правилния избор!

 9. Александър Атанасов // 21.07.2017 at 17:34 //

  Първите ми впечатления от стажантската програма на „Идеал Стандарт – Видима“ са изцяло положителни. Работното ми място е в „Център за IT компетенции“, група „Сигурност на бизнес приложения“. Моят ръководител, както и другите колеги, са много отзивчиви и ми отделят досатъчно време, за да се обучавам в реалния работен процес. Надявам се до края на стажа да натрупам знания, опит и само позитивни емоции.

 10. Христо Николов // 23.07.2017 at 17:04 //

  Аз работя в завода за производство на санитарна арматура в отдел опаковки с пряк началник Пламен Лазаров.Работя с 4 човека,който са много разбрани и ми помагат винаги,когато могат.Моята работа е подновяване на етикетите.Не е лесна работа,но ми е интересно,защото за мен това е нещо ново.

Comments are closed.