Месец на благотворителността в завода за санитарна арматура

В завода за производство на санитарна арматура работят не само отлични професионалисти, но и хора с желание да допринасят за доброто, да помагат и подкрепят тези, които са в неравностойно положение. Поредно доказателство за това е инициативата на информационен канал „Актуално”, „Мартенички направи – за здраве ги дари”. Един месец всички, за които благотворителността е ценност, бяха посланици на доброто. „Детската работилница за мартенички”, която събра участници от 3 до 15 години, се превърна във важна част от инициативата. Важна, не само за тази кампания, а и за бъдещи проекти, защото за благотворителността и толерантността трябва да се дават примери още в първите години от живота на децата ни.

Кампанията имаше за цел да дари с ръчно направени мартенички и други подаръци децата и възрастните хора в специализираните домове на територията на община Севлиево.

Дали успяхме? Да! Успяхме, освен с участието на колегите и децата, но и с ценната подкрепа на ръководството на завода и с участието на двете синдикални организации – КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Равносметката: бяха дарени повече от 350 мартеници – купени или ръчно изработени, за осемте дома за деца и възрастни. Освен мартеничките, завода дари почистващи, перилни препарати и дезинфектанти, както и лакомства за децата, осигурени от синдикалните организации. Посетени бяха: Дом за деца, лишени от родителски грижи „Велика и Георги Ченчеви”, Център за настаняване на деца от семеен тип с увреждания – Севлиево, Център за настаняване на деца от семеен тип – Севлиево, Дом за стари хора – село Добромирка, Център за настаняване от семеен тип с увреждания – село Столът, Дом за стари хора с отделение за лежащо болни – село Стоките и Център за настаняване от семеен тип с увреждания – село Батошево – 1 и 2. Като част от една друга кампания, подета от колегите в завода за санитарна керамика, подарихме 55 кг. капачки от пластмасови бутилки за Дома за деца, лишени от родителски грижи „Велика и Георги Ченчеви”.

В навечерието на 3 март, нашият национален празник, участниците в инициативата получиха подарък – българското знаме!

С кампанията „Мартенички направи – за здраве ги дари” заедно засвидетелствахме обичта и уважението си към децата и възрастните от специализираните институции в общината и с този малък жест стоплихме техните сърца!

IMG_4918 IMG_4920 IMG_4925 IMG_4929 IMG_4938 IMG_4940 IMG_4945 IMG_4949 IMG_4955 IMG_4961 IMG_4974 IMG_4976 IMG_4980 IMG_4986IMG_5019 IMG_5009 IMG_5015 IMG_5017 IMG_5021 IMG_5024 IMG_5133 IMG_5144

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).