Рисувани керамични изделия

От 20 до 24 февруари 2017 г., в завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” за четвърта поредна година практикуваха 12 студенти от Нов български университет /НБУ/ – София, с ръководител доц. д-р Моника Попова.

IMG_025619

По време на тази практика керамичните изделия бяха превърнати в произведения на изкуството, а в края на стажа ето какво сподели Цветелина Борисова – Магистър в програмата „Керамика и порцелан. Съвременни дигитални форми“:

 

„Дните ни в Севлиево са пример за колаборация, която се разраства, за една здрава и крепяща връзка между институции, която гради само и единствено в позитив. Всички работим неуморно, в темповете на самия завод, но с личното си съзнание, в персоналните си реалности, предоставяйки вълнуващи интерпретации на познатите ни керамични изделия. Тази смесица от познато и неочаквано донася неоспорими резултати за нас, студентите, но явно и за публиката, както ни показаха организираните до сега изложби, но и много важно – вълнението, с което работещите на територията на завода ни посрещат и съблюдават творческия процес. Защото дори в абсолютна еуфория и концентрация, докато работим, ние студентите усещаме и виждаме всички хора, които влизат, завъртат се покрай нас и с любопитство и радост очакват да видят какво ще направим, като по този начин ни стимулират всеки път да сме все по-добри.“

IMG_0259IMG_0264IMG_0266IMG_0267

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).