Започна Стажантска програма 2015 на „Идеал Стандарт-Видима”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Стажантите преди обиколката на заводите

За поредна година „Идеал Стандарт – Видима” АД, провежда Стажантска програма за студенти. От 2 юли до края на месец август, 24 студенти от различни български университети имат възможността да се потопят в различни области от дейността на компанията, сред които Финанси, Счетоводство и контрол, Eлектротехника, Информационни технологии, Организиране и планиране на производството, Управление на материалите и др. Младежите ще бъдат ръководени и напътствани от своите наставници в стажантската програма на „Идеал Стандарт – Видима” АД за лято 2015.

Откриване на Стажантско лято 2015

Откриване на Стажантско лято 2015

Младите стажанти очакват да придобият умения и знания в реална бизнес среда и отвърнат с иноваторство. В Стажантската програма вземат участие студенти със среден успех над 5.00, обучаващи се в УНСС – София, Американски университет в България, Икономически университет – Варна, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СА „Д. А. Ценов” – Свищов,  Нов български университет, ПУ „Паисий Хилендарски”, ТУ –Габрово, Лесотехнически университет, София.

IMG_0022“Пътят към успеха, е път с неотъпкани и неизвървяни улици, по които всеки един стажант ще направи своята малка, но значима крачка в „Идеал Стандарт – Видима” АД ”, споделиха стажантите.

 

 

IMG_0007Сред целите на „Идеал Стандарт – Видима”АД в дългосрочен план е заложено търсенето и откриването на млади кадри и тяхното професионално и кариерно развитие чрез стажантската програма, която е част от цялостната политика на компанията.

При своето кандидатстване младежите представиха материал на тема „Как да задържим младите специалисти в малкия град?”.

Ето какви са възгледите на някои от двайсетте младежи, които през месеците юли и август ще бъдат част от голямото семейство на Ideal Standard International:

„Неизменна част от нашия живот са изборите, които правим. Изборът за това къде да се реализира младият специалист, да остане или да замине, е точно такъв – дълго обмислян и предвещаващ неговото бъдеще….

Всяка фирма, стремяща се към развитие и висока конкурентносност, трябва да привлече и запази младите таланти и да заложи на техните креативни и смели идеи, да им даде шанс да станат част екипа. За да се стимулира заинтересоваността на младите специалисти към родните фирми и особено тези в малкия град, на първо място те трябва да гледат на работата си като на продължение на своето обучение, т.е. те имат нужда да продължават да се учат и усъвършенстват. Трябва да имат ментори, които да ги напътстват, които да ги направят част от екипа, и да им покажат, че са ценен кадър…

Всеки сам определя целите си и следва мечтите си. Всеки сам прави избора си. Тенденцията е такава, че младите специалисти избират по-големия град или по-развитите държави за свое работно място и поле за изява. Но моят избор би бил такъв – да остана и подпомогна „съживяването” на своя град и родина и превръщането им в едно прекрасно място за живеене и работа.”

Анна Мирославова Банева, стажант в дирекция „Управление на материалите”, завод за санитарна арматура

 

„ Да се създадат по-добри условия за развитие и реализация на младите хора…. Те обикновено са много енергични и активни. Склонни са да понасят по-голям товар от задачи, търсят динамиката във всичките си дейности. Разнообразието в ежедневието поддържа интереса и мотивацията им живи. Тъй като те наскоро са приключили образованието си, много често им отнема време да се отърсят от тази глава в книгата на живота си и често гледат на професионалния живот като продължение на образованието. Искат да се доказват, да се изкачват по психо-социалната стълба и да бъдат ценени.

Монетата винаги има две страни и в нашият случай не бива да забравяме, че всъщност не трябва да мислим само ние как да задържим младите специалисти в малкия град. Те също трябва да имат желание и хъс да се борят да останат. Въпросът се разглежда предимно от тази призма отговорността да пада върху държавните структури и компаниите, но истината е, че на много от младите хора просто им е по-лесно да избягат. За да се промени ситуацията трябва и двете страни да направят известни усилия!”

Каролина Георгиева, стажант в дирекция „Човешки ресурси”, Завод за санитарна керамика

 

„Още от малки, когато на децата се задава въпроса: „Какъв искаш да станеш като пораснеш?”, си правят планова за бъдещето. Учат се, събират опит и знания в определена област с цел да се  доразвият като специалисти в нея. Мечтаната професия обаче може да се окаже неподходяща поради липса на яснота, бъдеща перспектива или некоректност на работното място….Веднъж привлечен от работата, специалистът лесно насочва усилията си за постигане на дадена цел. Когато тази цел е ясна и обещаваща, той ще даде всичко от себе си, за да я постигне, а това означава лоялност към работодателя и взаимопомощ в покоряването на всички хълмове към успеха.”

Зорница Христова, стажант към направление „Финанси и счетоводство ИЕ”

 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

5 Comments on Започна Стажантска програма 2015 на „Идеал Стандарт-Видима”

 1. Мирела Христова // 14.07.2015 at 17:26 //

  Моите първи впечатления за стажа са прекрасни! Този стаж ми дава огромен старт в живота и съм благодарна за шанса, който ми е даден! Всички са страхотни и е голямо удоволствие да се работи с всеки един! Атмосферата е много приятна и предразполага всички да се чувстваме спокойни и да си вършим работата с удоволствие. Стажът е моята възможност и шанс да се докажа, и ще дам 100% от себе си! Той е „вратата“, през която аз минах и преоткрих един нов свят, където невъзможни неща няма и думи като „не мога“, „не знам“ и „не искам“ – не съществуват! Ако не знам, нещо питам; Всички са много любезни и отзивчиви; Опитай и ти! Това е едно приключение, през което трябва да минеш и ти! Бъди част от семейството на „Видима – Идеал Стандарт“ АД град Севлиево.

 2. Юлиана Недева // 15.07.2015 at 15:59 //

  Моите първи впечатления от стажа също са много добри! Мога да кажа, че напълно оправда очакванията ми, поради което съм и много доволна! Работната среда е спокойна и изпълнена с много отзивчиви и любезни хора. Карат те да се чувстваш на място, да ти е интересно и в същото време забавно. Щастлива съм, че имам удоволствието да бъда част, макар и за кратко, от този прекрасен колектив. Ако някой има такава възможност изобщо да не се чуди, а да я грабне!

 3. Василена Петрова // 19.07.2015 at 9:05 //

  Стажът дава прекрасна възможност да се запознаем с реалната бизнес среда, да се сблъскаме с ежедневните дейности в компанията и да бъдем част от работния процес. Радвам се, че съм част от това приключение и че реших да прекарам точно по този начин лято 2015.

 4. Симона Иванова // 22.07.2015 at 20:21 //

  Много се радвам, че съм част от „Стажантска програма 2015“ на „Идеал Стандарт – Видима“ АД. Този стаж ми дава възможност да работя в реална бизнес среда, с екип от мотивирани хора, да се развивам, да научавам нови неща и да прилагам на практика наученото в университета. Това ще бъде едно незабравимо лято.

 5. Анонимен // 27.07.2015 at 10:06 //

  Поздравления за огромната фирма, която след всяка изминала година трупа все повече и по големи успехи, което показва целта, че искат да бъдат сред топ сигурните фирми.За жалост много такива след години започват да вървят на зад. Надявам, се че тази няма да е една от тях.Страхотно е, че предлагат работа и на стажанти, които могат да се докоснат от първо лице в тази сфера и да преценят дали е за тях.

Comments are closed.